BLOGS INTERIEUR & WONEN

 

Woonblog: geschreven door bloggers met passie voor interieur en wonen pur sang. Onze bloggers worden door ons met zorg geselecteerd.

Heeft u ook een interessante artikel, laat het ons weten. Wellicht dat U uw blog binnenkort terug vindt op deze pagina. mail ons

 

 

 

 

 

 

 

Muurstickers voor alle ruimtes

Interieur tips door Jan

 

Maak nu je eigen muurstickerteksten

 

Is je interieur toe aan een nieuwe look en heb je geen tijd of budget om al je muren te voorzien van verf en behang? Muurstickers zijn geschikt voor elk interieur en geven je kamer een fris en nieuw uiterlijk. Leuk voor themakamers, slaapkamers, babykamers of je woonkamer. Daarnaast zijn muurstickers gemakkelijk aan te brengen, maar ook te verwijderen.

Muurstickerstunter levert muurstickers van hoge kwaliteit vinyl. Hierdoor ben je altijd zeker van dat je
muursticker juist blijft plakken. Zorg er wel voor dat je een muursticker altijd plakt op een droge, schone en vlakke oppervlakte. Naast muren kun je je stickers ook aanbrengen op deuren, ramen en vlakke meubels.

Ben je op zoek naar een leuke tekst voor op de muur? Maak dan gebruik van de Muursticker tekst editor. Hiermee kun je eenvoudig een eigen tekst samenstellen. Tekst stickers zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor namen, recepten, spreuken, familie regels of bedrijfsnamen.
 

 

 

 

Woonaccessoires afstemmen op je persoonlijkheid

Woonaccessoires door Suzanne

 

Ik volg sinds een tijdje veel online tutorials waarbij prachtige interieur ideeŽn en decoraties tips ter sprake komen. Op deze manier kan ik mijn interieur beter inrichten en aankleden. Na een lange tijd gebruik te hebben gemaakt van dezelfde woondecoratie, heb ik eindelijk besloten om mijn woonkamer met andere woonaccessoires te gaan inrichten. Accessoires die meer bij mijn persoonlijkheid aansluiten. Daarom ben ik regelmatig op zoek naar manieren om mijn interieur van een andere, unieke uitstraling te voorzien. Moderne en kleurrijke items vind ik persoonlijk erg mooi om als woondecoratie te gebruiken. Dankzij de woonaccessoires sectie van Presents@home heb ik de ideale woondecoratie gevonden die bij mijn wensen en persoonlijkheid passen tegen zeer voordelige prijzen. De woonaccessoires van Presents@home stralen naar mijn mening vrolijkheid uit.

woonaccessoires bij presents@home

CreŽer een huiselijke sfeer met de benodigde woonaccessoires 

Na een lange dag door te hebben gebracht op kantoor wil ik graag thuiskomen en genieten van een warme en positieve sfeer in huis. Door de juiste meubels, het gebruik van de mooiste kleuren en de hipste woonspullen heb ik een gezellige sfeer gecreŽerd. Nadat ik de webwinkel Presents@home op het spoor ben gekomen heb ik uit eindelijk de juiste decoratie materialen voor mijn huis gevonden. Op deze site kun je niet alleen fleurige hippe spulletjes vinden, maar ook brocante en sfeervolle accessoires die bij ieder interieur passen.
Voor mij is het voornamelijk van belang om een balans te creŽren tussen de verschillenden stijlen in huis. Door de grote variŽteit aan accessoires die in deze webwinkel te vinden zijn kan ik toch de juiste combinatie maken die bij mijn huisstijl past. Mijn voorkeur ligt bij de leuke figuurlampen en de schattige deurstopper in de vorm van herfstblad. Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar gelukkig kun je zeker iets vinden die perfect bij jouw huis wensen past.

 

 

 

Buitenleven:

Vuurtafels door Marcella

VIVENCIA VUUR TAFELHAARD

Vuurtafels
Het voorjaar is weer aangebroken en daarmee is weer een welkom begin gemaakt met het tuin- en terrasseizoen. Het betekent een lekker buiten genieten van je tuin en de buitenlucht, met een drankje, een hapje en goed gezelschap. Het is alleen jammer dat het ’s avonds toch nog wat frisjes wordt. Nťt een beetje extra verwarming, dat zou toch wel prettig zijn. Een vuurtje om je heen doet het altijd goed voor de sfeer en natuurlijk voor de warmte.

Meer dan warmte
Naast de kilte van de avonduren, stellen we het op ons terras op prijs als er ook wat licht is. Liefst niet al te veel, dat doet afbreuk aan de sfeer. Het lichtje zelf mag een bron van sfeer en gezelligheid zijn. Het zou mooi zijn als we onze behoefte aan warmte zouden kunnen combineren met onze behoefte aan een sfeervol lichtje. En dat kan natuurlijk, met
vuurtafels. Vuurtafels zijn er in verschillende soorten en maten.

Over vuurtafels
Een vuurtafel is in feite een soort van gashaard, voorzien van een passende en stijlvolle ombouw. De dansende vlammetjes zorgen voor de nodige warmte, maar ook voor de gewenste sfeervolle verlichting. We kijken nu eenmaal graag in vlammetjes. Om het vuur van de vuurtafels te ontsteken hoef je alleen maar de bedieningsknop te hanteren. Geen gedoe met houtblokken, rondvliegende vonken en dergelijke. Vuurtafels zijn veilig in het gebruik en mooi om naar te kijken. Het zijn sfeervolle brengers van licht en warmte. Je hebt vuurtafels voor binnen en buiten, op gas of losse tafelhaarden.
 

 

 

Woningonderhoud:

LOODGIETER door Jessica

Dakgoot verstopt
Een verstopte dakgoot kan zich op diverse manieren manifesteren. Vaak zul je zelf al zien dat de dakgoot verstopt raakt doordat bij heftige regenbuien het water over de rand heen spoelt in plaats van dat het door de afvoerbuis verdwijnt, zoals normaliter het geval is. Maar wat is eigenlijk het nadeel van een verstopte dakgoot? En bij wie moet je zijn om de dakgoot te ontstoppen?

Wie ontstopt mijn dakgoot?
Als een dakgoot niet heel erg verstopt is, kun je dit soms nog wel zelf doen. Vaak helpt het al een stuk als je alle losse, dode bladeren, mos en ander vuil uit de goot verwijdert. Let hierbij wel goed op je veiligheid; dakgoten bevinden zich vaak hoog tegen de woning aan en een goede ladder is dan dus ook letterlijk van levensbelang! Natuurlijk kun je de klus ook gewoon uitbesteden. Je draagt dan zelf niet het risico dat je de verstopping enkel verergert en hoeft bovendien zelf niet te stuntelen op ladders en bang te zijn om je leven te verliezen omwille van een verstopte dakgoot. Iemand die je hierbij goed kan helpen is de loodgieter voor
Tilburg en omstreken.

Het probleem van een verstopte dakgoot
De verstopte dakgoot zelf is niet zo’n probleem, maar vooral het water dat dan niet weg kan is het grote probleem. Dit water heeft namelijk de neiging om langs de muren omlaag te gaan. Nu is dat niet zo erg, maar muren zuigen vaak een bepaalde hoeveelheid water op. Hierdoor wordt de muur vochtig en krijg je binnenshuis waterschade. Deze waterschade uit zich via de bekende lelijke, vochtige plekken en bijvoorbeeld schimmels – iets wat je absoluut niet in huis wil hebben. Wees daarom verstandig en laat een verstopte dakgoot zo snel mogelijk ontstoppen! Je voorkomt daarmee immers erger.
 

 

Dak-onderhoud aan woning:

Dakbeschot door Petra

Dakbeschot aanbrengen
Het dakbeschot is een essentieel onderdeel van het dak van elk gebouw. Een dak is simpel gezegd in drie onderdelen te verdelen. Allereerst hebben we de dakbedekking. Vaak gaat het hier bij schuine daken om de bekende dakpannen en bij platte daken om een waterdicht en waterafstotend materiaal. Het tweede deel, daaronder gelegen, is de draagconstructie. Dit is het houten raamwerk (vaak bestaande uit gordingen of sporen) waarop de pannen rusten. Zonder dit raamwerk blijven de pannen niet liggen; de draagconstructie is dus ook onmisbaar. Een derde onderdeel is de onderlaag, ook wel bekend als het dakbeschot. Deze laag houdt alles tegen wat niet door de pannen tegen kan worden gehouden. Denk hierbij aan wind, stuifsneeuw en ongedierte: allerlei ellende die je absoluut niet in huis wil hebben

.
Wie kan een dakbeschot aanleggen of onderhouden?
Als je nog geen dakbeschot hebt, of deze wel al hebt maar onderhoud noodzakelijk of gewenst is, zou je je het beste tot een dakdekker kunnen wenden. Deze doet feitelijk niets anders dan de hele dag daken aanleggen en restaureren, waardoor deze er de meeste ervaring mee heeft. Mocht je tevens te kampen hebben met bijvoorbeeld een lekkage, dan zou je er goed aan kunnen doen om een loodgieter, bijvoorbeeld via
loodgietersdordrecht.nl in te huren. Een loodgieter weet over het algemeen ook prima raad met het dakbeschot en kan dan direct ook de lekkage of andere loodgietersklus uit handen nemen.


Waar bestaat een dakbeschot over het algemeen uit?
Het dakbeschot zelf bestaat vaak uit een isolerende laag en een deklaag. De isolerende laag zorgt voor isolatie en de deklaag zorgt ervoor dat zaken als stuifsneeuw, wind en ongedierte de woning niet kunnen betreden. Er zijn ook dakbedekkers die alle drie genoemde lagen in ťťn hebben. Het aanleggen van een dak is daarmee stukken gemakkelijker geworden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

 

copyright Nationale Interieur Bank 2005-2015

 

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [InterieurideeŽn] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Laminaat en Parket] [Tapijt] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]