Interieur- en woonnieuws

 

vloeren

 

YOUR FLOOR - Parket, laminaat, pvc/vinyl vloeren

nationaleinterieurbank.nl - your floor logo frontpage

Your Floor® Nederland biedt een uitgekiende selectie vloeren van internationale allure exclusief in Nederland en BelgiŽ verdeeld door Your Floor® dealers. Dit alles wordt ondersteunt met een uitgekiend assortiment ondervloeren, plinten, profielen, traprenovatie en overige accessoires.
Alle vloeren voldoen aan de hoogste Europese standaarden op het gebied van milieu (PEFC) en kwaliteit en tevens zijn de Your Floor® dealers geselecteerd op vakmanschap.

Het adres van Your Floor® is:
Your Floor Nederland
Rijnstraat 12
5347 KL Oss
Tel. +31(0)412-675076

bezoek website

 

 

Interieur uitgelicht:

habiol logo

Alles voor hout.nl is dealer van Habiol producten. Deze biologische kwaliteitsproducten zijn voor vele toepassingen geschikt en kenmerken zich door de hoge kwaliteit. Overtuig uzelf van Habiol of Habiol UV met toegepaste UV bescherming door middel van de nieuwste Nano-technologie. Habiol Color geeft een kleur aan uw hout.
Hieronder ziet u een badkamermeubel uit een massief houten plaat van Rubberwood, transparant afgewerkt met Habiol olie. Habiol is in meerdere kleuren verkrijgbaar. U kunt uw eigen interieur volledig naar eigen wens inkleuren.
Deze badkamermeubel kunt u op maat bestellen.

badmeubel habiol allesvoorhout.nl

bezoek website

 

Woonbeurzen:

Wat brengt BATIBOUW 2015?
Een blik vooruit op BelgiŽ’s grootste bouw- en verbouwbeurs

Op een druk bijgewoonde persconferentie stelde BATIBOUW-organisator Geert Maes deze namiddag de thema’s, evenementen en toekomstige blikvangers van de editie 2015 voor. Het aftellen naar de 56ste BATIBOUW is dus begonnen. Van
donderdag 26 februari tot en met zondag 8 maart 2015 opent ’s lands grootste en belangrijkste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector opnieuw de deuren. Bijna 1.000 exposanten stellen er hun meest innovatieve producten voor, waardoor alle paleizen van Brussels Expo gevuld zullen zijn.

De beurs van Batibouw 2015 is met een record aantal bezoekers van ruim 300.000 weer afgesloten.

De datum voor de beurs in 2016 is nog niet bekend.

 

Buitenverlichting:

 

Buitenverlichting:

Bij Buitenlampenshop.nl vindt u een zeer divers aanbod van buitenlampen. U kunt hierbij denken aan beveiligingslampen, buitenverlichting, tuinverlichting, grondverlichting en vele andere soorten verlichting. Op deze website kunnen alle producten direct bestelt worden. In het assortiment van Buitenlampenshop.nl zijn diverse populaire merken terug te vinden zoals: Big White, Philips, Lagotronics, Steinel en Konstsmide. Er is voor ieder budget een passend product te vinden in deze webwinkel en er zijn regelmatig aanbiedingen te vinden. Tevens kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste trends en aanbiedingen.

lees hier meer:

Buitenlampenshop.nl

 

 

Keukenglas:

 

Glazen keuken achterwand:
Een glazen keuken achterwand is een originele en duurzame manier om uw keuken een strakke en luxueuze uitstraling te geven. Wandbeglazing in keukens is een keukentrend die sterk in opkomst is. Dat is niet vreemd, gezien de vele voordelen die een glaswand in een keuken te bieden heeft.
Voordelen keuken achterwand van glas:
Glazen keuken achterwanden hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen (zoals tegels en rvs) die gebruikt worden voor plaatsing tegen de keuken achterwand:
Een glazen keukenachterwand maakt je keuken visueel groter. Glas heeft namelijk de eigenschap dat het licht reflecteert en niet absorbeert. Hierdoor wordt een vertrek veel lichter en ruimtelijker.
Een glazen achterwand in de keuken is gemakkelijk schoon te maken. Het is een glad oppervlak en bestaat meestal uit een geheel (afhankelijk van de grootte van de glasplaat). Hierdoor heeft een glazen achterwand dus geen voegen. Dit is makkelijk te poetsen en dus zeer hygienisch.
Een glazen keuken achterwand is een geweldige blikvanger in uw keuken. Een mooie keuken achterwand maakt een keuken echt af!
Doordat de glazen achterwand in vrijwel alle kleuren leverbaar is, kunt u precies die kleur kiezen die u wilt. Kiest u voor een kleur die past bij de kleurstelling van uw keuken of gaat u gewaagd voor een fellere kleur? Alles is mogelijk voor uw keukenmuur.

lees hier meer:

Keukenglas.nl

 

 

 

Keukenaccessoires:

 

Specialisten in keukenaccessoires:
Keukenmarkt Nederland, alles voor uw keuken tegen de scherpste prijzen; spoelbakken, keukenkranen, afvalemmers, stopcontacten, keukentrolleys, bestekbakken en nog veel meer.
Topmerken scherp geprijsd
Thuiswinkel Waarborg
Veel uit voorraad leverbaar
Gratis verzending boven € 100
40 jaar ervaring
Met fabrieksgarantie
30 dagen bedenktermijn
Betalen na ontvangst

lees hier meer:

keukenmarkt

 

 

 

Keukenaccessoires:

 

Groot assortiment keukenaccessoires:
gratis verzending binnen Nederland.
Met meer dan 25 jaar ervaring en toewijding maakt de keukenaccessoiresshop het verschil in de keukenwereld.
Onze overzichtelijk website biedt u een groot assortiment tegen aantrekkelijke prijzen, van afvalemmer tot spoelbakken, alles is te vinden in onze winkel, wij leveren alle bekende merken.

U kunt 24 uur per dag veilig kopen en betalen en indien uw product op voorraad is, heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis, Keukenaccessoiresshop verstuurd uw bestelling per PostNL & DHL, zo bent u verzekerd van een snelle levering.
Indien u meer informatie of advies wenst kunt u ons uiteraard bellen. Ook voor het aannemen van uw bestelling.

lees hier meer:

Keukenaccessoires

 

 

 

Keukens:

logo bruynzeel


PERSBERICHT BRUYNZEEL KEUKENS

Elke dag klimmen, bukken, stoten en te weinig ruimte
Een kijkje in de onhandigste keukens van Nederland

Bergen op Zoom, 18 februari 2015

De keuken is het hart van het huishouden. Als het in de keuken lekker loopt, loopt je dagelijks leven ook lekker. Uit onderzoek van Bruynzeel Keukens naar de onhandigste keukens van Nederland blijkt echter dat er nog veel te verbeteren valt. Elke dag klimmen, bukken, stoten en te weinig ruimte. Een onhandige keuken maakt het dagelijks leven behoorlijk ongemakkelijk.

Top 10 onhandigheden
Uit het onderzoek komt de volgende top 10 onhandigheden naar voren:

1.Klimmen voor te hoog opgehangen bovenkasten
2.Bukken voor veel te lage onderkasten
3.Benen of hoofd stoten door onhandige indeling
4.Te weinig ruimte om te werken
5.Te weinig ruimte om spullen op te bergen
6.Te grote, te kleine of niet de juiste apparaten
7.Ongemakkelijk schoon te houden materialen
8.Oneindig heen en weer lopen door onhandige indeling
9.Rugpijn door te laag werkblad
10.Extra werk door kapotte of niet functionerende onderdelen.

Onderzoek de onhandigste keuken van Nederland
Eind november 2014 riep Bruynzeel Keukens alle Nederlanders op om hun onhandige keuken te delen op Facebook. Honderden reacties en foto’s van onhandige keukens werden gedeeld. Louise en Heiny Steevens uit Zaltbommel, Joep en Mirjam Vogels uit Tilburg en Michael Struis & Marjon Tieken uit Haarlem hebben echt de onhandigste keukens van Nederland, zo oordeelde de jury. Afgelopen weken ging het team van Bruynzeel Keukens op bezoek om de onhandige keukens met eigen ogen te bekijken. De winnaars krijgen van Bruynzeel Keukens een keuken die werkt.

“Door het dagelijks leven en alle ongemakken in de keukens van Nederland nauwkeurig te bekijken, kunnen wij ons assortiment blijven ontwikkelen”, aldus Helen van Trierum, directeur Branding & Marketing Bruynzeel Keukens. “Bruynzeel keukens worden gemaakt om het dagelijks leven in de keuken lekker te laten lopen. We zijn blij met alle reacties en inzendingen.” 
lees hier het volledige verslag

 

ONHANDIGSTE KEUKEN2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handige accessoires:

Nieuw op de markt: HAPPENPLANK

Ontworpen door twee oud-hotelschoolstudenten uit Maastricht met een liefde voor koken, eten en borrelen, maar ook met een hart voor kwaliteit en duurzame producten. Deze liefdes komen samen in handmade Happenplanken. Alle Happenplanken zijn "handmade" in Zuid-Limburg gemaakt door een echte vakman. Er is behoorlijk wat liefde en tijd ingestoken, en dat zie je!
Een Happenplank is een handgemaakte, robuuste hardhouten plank die zowel als borrelplank en als snijplank gebruikt kan worden. Alle planken zijn uniek en een perfect cadeau voor iedereen die van koken en/ of borrelen houdt

bezoek website

 

Interieur en kunst:

Galerie Kunstbroeders.
Gespecialiseerd in hedendaagse Chinese kunst.

ECHT. MAAR DAN GOEDKOPER.

De Chinese schilder Shaopeng (1961) werd in 2013 op de internationale kunstbeurs Art Basel uitbundig onthaald met zijn zwart-wit zelfportretten. Momenteel worden zijn indrukwekkende schilderijen in Nederland getoond in de expositie CONTRAST!

De exclusieve doeken van de Chinese kunstenaar zijn qua prijs echter niet voor iedereen bereikbaar.

In samenwerking met Kunstbroeders Amersfoort (de galerie die de originelen van Shaopeng exposeert), maakte de kunstenaar de betaalbare
(€ 1.495,-) Certified Art Giclťes op museum-kwaliteit. Gesigneerde replica's, vervaardigd in een exclusieve en gelimiteerde oplage van 18 stuks wereldwijd en voorzien van Certificaat van Echtheid. Grote kunst aan je wand; maar dan voor een klein prijsje. Wie wil dat niet?

(
www.kunstbroeders.com)

 

 

 

 

 

 

 

Hypotheek:

De belangrijkste wijzigingen ingaande 1 januari 2015:

De overheid verandert de regels voor hypotheken, zodat minder woningbezitters in financiŽle problemen komen.
De belangrijkste veranderingen op rij:
Maximale hypotheek afhankelijk van waarde woning:
U kunt in 2015 een hypotheek afsluiten tot 103% van de waarde van uw koophuis (inclusief 2% overdrachtsbelasting). Dit heet de Loan-to-Value. Loan-to-Value is de verhouding tussen de hoogte van de lening en de waarde van het huis.
Wijziging hypotheekrenteaftrek 4e schijf:
De maximale hypotheekrenteaftrek in de hoogste belastingschijf gaat jaarlijks met een half procent omlaag. Voor 2015 betekent dit dat het maximale belastingtarief waartegen hypotheekrente kan worden afgetrokken, daalt van 51,5% naar 51,0%.
Hogere lening mogelijk bij energiebesparende maatregelen:
Een hogere hypotheek blijft wel mogelijk als u energiebesparende maatregelen wilt meefinancieren. Zoals dakisolatie, energiezuinige kozijnen en deuren en zonneboilers. De extra ruimte hiervoor gaat in 2015 omhoog van € 8.000 naar € 9.000. Het hypotheekbedrag dat eigenaren van een 'nul op de meter'-woning extra kunnen lenen wordt in 2015 verhoogd van € 13.500 naar € 25.000.

bron:Rijksoverheid.nl

De hypotheekregels veranderen in 2013

Bij het doorgaan van de thans voorliggende kabinetsplannen krijgen hypotheeknemers volgend jaar te maken met drie grote veranderingen.
Ten eerste krijgt u minder terug van de fiscus. De maximale hypotheekaftrek wordt vanaf 2014 in kleine stapjes van een half procent per jaar verlaagd van 52 naar 38 procent.
Ten tweede gaat het maximale leenbedrag omlaag. Nu kunt u nog 106 procent van de waarde van een huis lenen. Dat bedrag daalt vanaf 2013 elk jaar met 1 procent tot 100 procent.
Ten derde gaan banken strenger letten op het salaris. Met andere woorden, je kunt met hetzelfde salaris volgend jaar minder lenen.
Tot slot bent u verplicht te gaan aflossen. Dit geldt alleen voor nieuwe hypotheken.

Wilt u nog van de oude regels profiteren dan moet u vůůr 31 december 2012 een koopcontract tekenen. De hypotheek kunt u in 2013 nog regelen.

Tip: Laat het voorlopig koopcontract bij uw notaris vastleggen voor deze datum !

 

 

 

 

 

 

 

Woonbeurzen:

Wonen&Co de beurs 2013 in de startblokken

We schrijven 12 december 2012. De winkeliers maken zich op voor een drukke kerstperiode. Het beursteam van Wonen&Co zit ondertussen volop in de voorbereidingen voor de achtste Wonen&Co de beurs. Er zitten talloze ideeŽn in de pijplijn. Noem een mogelijk partnership met een leverancier van smart tv’s, hťt centrale medium in de huiskamer van de toekomst. Volledig geÔnspireerd op het thema Home Sweet Home verrijst mogelijk een metershoog poppenhuis, letterlijk het hoogtepunt van de achtste Wonen&Co. Na het grote succes van vorig jaar wordt daarnaast de wooncarrousel weer nieuw leven in geblazen. Ditmaal eveneens in een kleine variant. Het culinaire plein laat ook in 2013 de smaakpapillen dansen, opnieuw is de Harense Boretti gigant ‘Folkert Konings’ afzender van het lekkerste straatje van de beurs.

Maak op onze website kennis met de andere highlights van
Wonen&Co de beurs 2013.
 

Waardeontwikkeling koopwoningen:

Bestaande koopwoningen in 2014 duurder

Bestaande koopwoningen waren in december 2,0 procent duurder dan in december 2013. Al negen maanden zijn de prijzen van koopwoningen onafgebroken hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
Met het decembercijfer is ook het gemiddeld prijsniveau van 2014 bekend. Dat niveau was 0,9 procent hoger dan in 2013. Voor het eerst sinds de crisis is het gemiddelde prijsniveau van een jaar weer hoger dan dat van het jaar ervoor.
 

WOZ-waarde gedaald tot onder het niveau van 2007

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen op 1 januari 2014 is met ruim vijf procent gedaald vergeleken met 2013. De gemiddelde woningwaarde bedraagt nu 211 duizend euro en ligt daarmee onder het niveau van 2007.
WOZ-waarde fors gedaald in 2013
De WOZ-waarde was in 2010 het hoogst, met gemiddeld 242 duizend euro per woning. Daarna begon de WOZ-waarde te dalen; in 2013 was met 5,4 procent de daling het grootst. De gemiddelde WOZ-waarde van woningen ligt nu net onder het niveau van 2007.
Grote regionale verschillen
In de provincie Utrecht is de gemiddelde WOZ-waarde met 249 duizend euro het hoogst, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 235 duizend euro en 232 duizend euro. De provincie Groningen kent de laagste gemiddelde woningwaarde (159 duizend euro). De daling van de WOZ-waarde was het sterkst in Friesland met 6,6 procent en in Zeeland het minst met 1,1 procent.


De prijzen van bestaande koopwoningen die in oktober 2012 zijn verkocht, zijn opnieuw flink gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op jaarbasis daalden de prijzen vorige maand met 7,8%. In september was sprake van een afname van de prijzen met 7,9% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Volgens het CBS lagen de prijzen van bestaande koopwoningen die in oktober zijn verkocht rond het niveau van begin 2004. Ten opzichte van een piek in de huizenprijzen in 2008 bedroeg de prijsdaling vorige maand ruim 16%. In de eerste tien maanden van 2012 wisselden meer dan 90.000 woningen van eigenaar, aldus het CBS. Dit is ruim 8% minder dan in oktober 2011.
bron: CBS

 

 

 

 

 

 

Woonbeurzen

BATIBOUW BRUSSEL 2015

Batibouw, de grootste bouwbeurs van BelgiŽ presenteert zich op haar gloednieuwe website. Met behulp van deze website kunt u uw bezoek aan BATIBOUW 2015 geheel van tevoren plannen. Meer informatie vindt u op onze beurskalender.

Woonbeurzen

COCOON, Home & Inspiration Event
 
Welkom op de 23e editie van COCOON.

COCOON vindt plaats van zaterdag 17 tot en met zondag 25 november 2012 van 11u tot 19u in Brussels Expo in de paleizen 4, 5, 6, 8, 9 en de patio.
 
Avant-PremiŤre op vrijdag 16 november van 17 tot 23 uur (alleen op uitnodiging)
Ladies’ Day: op dinsdag 20 november is COCOON gratis voor alle dames
COCOON Night: op vrijdag 23 november is COCOON open tot 23 uur.
 
Toegangsprijs
 
De toegangsprijs is €10 (gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar vergezeld door een volwassene).

Cocoon website

cocoon 2012

 

Woonbeurzen

26-10-2012

Het thema van de achtste Wonen&Co de beurs is ‘Home Sweet Home’. Een thuis waar je je veilig voelt is ontzettend belangrijk. Maar daar moet het dan wel aangenaam en comfortabel zijn. Wonen&Co de beurs 2013 laat zien dat het slechts een kleine moeite is om je thuis rijk te voelen. Woonliefhebbers omcirkelen daarom 14 tot en met 17 maart in hun agenda. Dan barst het grootste woonspektakel van het Noorden los!

Vier dagen lang geeft hťt woonevent van Noord-Nederland bezoekers een flinke dosis inspiratie, voor de tuin en living, tot het kleinste kamertje in huis.

Praktische editie 2013
Data en openingstijden
14 maart: 14.00 – 20.00 uur
15 maart: 14.00 – 20.00 uur
16 maart: 10.00 – 18.00 uur
17 maart: 10.00 – 18.00 uur

Locatie
MartiniPlaza
Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen

MartiniPlaza is rolstoelvriendelijk
Honden zijn niet toegestaan

Toegangsprijzen
Aan de kassa : €11,50 *
Online : €10,00 (exclusief servicekosten) *
Kinderen tot en met 12 jaar gratis

Woonbeurzen

21-09-2012 Woonbeurs Amsterdam 2012 staat op punt van beginnen.

Dinsdag 25 september tot en met zondag 30 september is het weer zo ver: de Woonbeurs Amsterdam. Zes dagen lang verandert de RAI in Amsterdam in een groot woonparadijs. Ruim 250 exposanten uit binnen- en buitenland presenteren hun nieuwste collecties. Ze staan voor je klaar met inspirerende woonideeŽn en hun deskundigheid.
Als woonliefhebber mag je dit niet missen!
Bekijk de nieuwste collecties van de leukste merken. Wandel door de unieke huizen van de mooiste woonbladen van Nederland. Schuif aan bij de lezingen van bekende ontwerpers. Vraag interieurstylisten en architecten om persoonlijk advies voor kleine of grote veranderingen in je huis. En ontdek dť woontrends voor het volgende woonseizoen bij de zorgvuldig samengestelde deelnemers.

WOONBEURS 2012

 

19-09-2012 Woningmarkt opnieuw gedaald - Auteur / Bron: Het Kadaster

Minder verkochte woningen geregistreerd dan in augustus 2011
In augustus 2012 registreerde het Kadaster 8.384 verkochte woningen. Dit is een daling van 16,2% ten opzichte van augustus 2011
(10.009). Vergeleken met juli 2012 is er sprake van een stijging van 12,5%. Het Kadaster registreerde toen 7.451 verkochte woningen.
 
Woningtypen
Alle woningtypen laten een daling zien ten opzichte van het aantal geregistreerde verkochte woningen in augustus 2011. Tussenwoningen daalden het meest in deze periode met 18,6%, appartementen het minst met 13,4%. Ten opzichte van de vorig maand, juli 2012, is er overal een stijging te zien. De stijging is bij hoekwoningen het grootst (15,4%) en bij vrijstaande woning het minst groot (6,4%).
 
Provincies
Ten opzichte van augustus 2011 is er alleen in de provincie Flevoland een stijging te zien van 22,1%. In de provincie Groningen daalde het aantal geregistreerde woningen het meest met 21,3%. Ten opzichte van juli 2012 is er op twee provincies na overal een stijging te zien. In Flevoland was de grootste stijging van 50,6%, Zeeland daalde het meest met 8,5%.
 
Hypotheken
Het aantal geregistreerde hypotheken nam in augustus 2012 met 24,3% af ten opzichte van augustus 2011, van 19.082 naar 14.446. Vergeleken met juli 2012 (14.517) is er een daling van 0,5%.
 
Executieveilingen
In augustus 2012 vonden 170 executieveilingen plaats. Dit is een stijging van 18,1% ten opzichte van augustus 2011 (144).
 

 

01-09-2012

Nieuw Laminaatmerk op de Nederlandse markt.

Moderna Laminaat van de Duitse fabrikant BHK.de is nu ook verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Inmiddels zijn al een aantal dealers aangesteld door de Nederlandse importeur Designexx. Moderna laminaatparket is nu ook in Nederland te verkrijgen. Designexx BV verwijst u graag naar een dealer bij u in de buurt. Moderna laminaatparket kunt u ook via internet bestellen. Bel of mail voor meer informatie voor dit prachtige, unieke en voordelig laminaatparket. Vraag vrijblijvend stalen of de brochure aan, wij helpen u graag.

Hormes Trading

 

30-07-2012 - DEN HAAG - De gemiddelde WOZ-waarde van woningen lag op 1 januari 2012 op 232.000 euro, ruim 2 procent lager dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) die maandag zijn gepubliceerd.

Het is het tweede jaar op rij dat de gemiddelde WOZ-waarde (gemiddelde woningwaarde volgens de Wet waardering onroerende zaken) is gedaald. Inmiddels is de gemiddelde WOZ-waarde terug op het niveau van 2008.

 

 

Verkoopstyling

Verkoopstyling houdt in te koop staande huizen dusdanig professioneel aan te passen dat deze met een relatief laag budget zo snel mogelijk kunnen worden verkocht tegen de best mogelijke prijs.

CNVV

Het Centraal Netwerk Voor Verkoopstylisten van House of KIKI (CNVV) biedt, particuliere huiseigenaren, makelaars, woningcorporaties, hypotheekverstrekkers, banken en notarissen de mogelijkheid in contact te komen met een gecertificeerd House of KIKI verkoopstylist. Het CNVV geniet landelijke naamsbekendheid en speelt, middels een uniek concept, in op de behoefte van personen of instanties die woningen in de verkoop hebben staan; namelijk middels een snelle aanpak (en relatief laag budget) een te koop staande woning verkoopklaar maken, zodat deze tegen de hoogste prijs, binnen relatief korte tijd, verkocht kan worden.

Een House of KIKI verkoopstylist is specialist in het optimaal presenteren van een woning en zal, in tegenstelling tot traditionele verkoopstylisten die enkel advies geven, daadwerkelijk DIRECT aan de slag gaan in een te koop staande woning en deze na de restyling fotograferen! Hierdoor kan de woning binnen gemiddeld twee dagen optimaal gepresenteerd worden op o.a. Funda. Verkoopstylisten opgeleid door House of KIKI zijn gecertificeerd en staan voor kwaliteit, efficiŽntie en continuÔteit

zoek een verkoopstyliste in uw regio: verkoopstyling

CNVV website

 

 

Interieuradvies

Een interieurstylist creŽert en transformeert in een ruimte met zijn expertise een passend interieur voor de bewoners of gebruikers. Hij gebruikt hiervoor zijn creativiteit en kijkt hiervoor naar de persoonlijkheid, de smaak en de stijl van de bewoners of gebruikers. Hieraan voorafgaand bepaalt de interieurstylist de passende en geschikte huisstijl. Binnen deze stijl worden alle andere keuzes voor de aankleding en inrichting van de ruimte op elkaar afgestemd en vertaald in een plan voor de uitvoering ervan. Hierdoor ontstaat er een verfrissend, origineel, harmonieus en persoonlijk interieur.

 Prettig wonen in een interieur dat bij U past is een waardevol bezit. Maar het kost u vaak wel de nodige tijd en aandacht om tot zo’n fijne manier van wonen te komen. U moet dus goed nadenken over de vragen die U heeft over het interieur. Neem bijvoorbeeld eerst eens foto’s van de ruimte waar het om gaat. Omdat gebrek aan tijd vaak een rol speelt kunt u ook kiezen voor een online interieuradvies. Wilt u persoonlijk contact maak dan een middag of avond vrij voor een interieurstylist bij u aan huis. Deze zijn gespecialiseerd in het geven van een interieuradvies.

zoek een interieuradviseur stylist in uw regio: interieuradviseurs

 

 

Een interessante link vinden wij uit BelgiŽ de site:
Bouwen en Wonen, een site over wonen en leven met een ruim woonarchief.

 

tuinbeurs 2007

Tuinbeurs Bloem & Tuin is het toonaangevende tuinevenement van Nederland. Datum van de 19e editie voor dit grootschalige 10-daagse tuinevenement is vrijdag 13 t/m zondag 22 juli 2012.

Informatie vindt u op de uitgebreide website : BLOEM & TUIN

 

Woonbeurs Amsterdam

 

Jaarlijks wordt in de RAI te Amsterdam de Woonbeurs georganiseerd. De datum van deze Woonbeurs vindt u op de informatiesite van de Woonbeurs. U vindt hier ook de deelnemers zoals interieurbedrijven, interieurarchitecten, interieur adviseurs en interieur designers. Ook de openingstijden zijn hierop aangegeven.

De Woonbeurs Amsterdam is hťt vernieuwende woonevenement van en voor heel Nederland. Ontdek de nieuwste trends, eigentijdse collecties en doe inspiratie op bij ruim 300 woonprofessionals. Bezoek de levensgrote huizen en terrassen van de woon- en buitenbladen en ontvang persoonlijk advies. In 2010 bezochten ruim 80.000 woonliefhebbers de beurs.

IOf je nu net verhuisd bent of hebt besloten om te blijven zitten waar je zit: je huis mag gezien worden. Je huis moet thuis voelen zodra je de voordeur open doet. "Ga je huis leuk maken", zegt interieurontwerper Jan des Bouvrie terecht. Nergens kan dat zo goed als op de Woonbeurs Amsterdam want hier vind je alle woonstijlen, zes dagen lang, op ťťn plek en kun je terecht voor kleine ťn grote veranderingen in je (nieuwe) huis.

De Woonbeurs Amsterdam vindt in 2012 plaats van dinsdag 25 september tot en met zondag 30 september in de Amsterdam RAI.

WOONBEURS AMSTERDAM - website

kijk voor andere woonbeurzen op onze beurspagina.

 

Binnenhuisarchitectuur

Opleiding Binnenhuisarchitectuur bij IPD
 
Bent u creatief en inventief?!
Heeft u gevoel voor ruimte en sfeer?!
Heeft u aanleg voor tekenen?!
Houdt u van huizen en interieurs?!

Dan is de nieuwe vakopleiding Binnenhuisarchitectuur van IPD ťcht iets voor u!

Deze cursus is voor iedereen die interieurs wil ontwerpen en/of advies wil geven aan anderen over de vormgeving van hun interieur. Het maakt niet uit of u een aankomend professional bent, reeds werkzaam bent in de woningbranche of verdieping zoekt van uw hobby.

U legt in deze opleiding een brede basis met vaardigheden die u overal kunt toepassen. U leert tekenen, ontwerpen en vormgeven, u verwerft kennis over materialen, (bouw)technieken, kleuren, modetrends en designs en u ontwikkelt inzicht in maten en verhoudingen.

Voorbeelden van interieurontwerpen uit heden en verleden helpen u om uw eigen visie en stijl te bepalen.

bezoek website

 

Recessie beÔnvloedt keuze kleuren interieur

 

Verfproducent AkzoNobel heeft een onderzoek uitgevoerd waarvan uit de analyse blijkt, dat de trends in kleuren de laatste tientallen jaren dezelfde golfbewegingen volgen als die van economie. Neutrale kleuren als het niet zo goed gaat, opvallendere kleuren wanneer mensen weer meer vertrouwen krijgen.

Een witte muur, of liever frissere kleuren zoals bijvoorbeeld een knalgele. Niet alleen de persoonlijke voorkeur, maar ook de economische situatie beÔnvloedt de kleur die mensen kiezen. In tijden van recessie hebben neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart de voorkeur voor het interieur. Gaat het economisch goed dan kiezen mensen eerder voor frissere kleuren.

Kleur in uw interieur: lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

 

copyright Nationale Interieur Bank 2004-2015

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [InterieurideeŽn] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Laminaat en Parket] [Tapijt] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]