Interieurarchitect

 

 

 

 

 

 

Een interieur bestaat uit verschillende componenten. Zorgvuldig geselecteerde materialen, meubels, kleuren en accessoires, vormen de kern het interieur. Met veel aandacht voor bestaande interieurelementen, geeft U uw woonomgeving een karakter dat nauw aansluit op uw woonwensen.

Een goede balans tussen indeling, kleur, licht en materiaal zorgt voor een interieur waar het goed wonen of werken is.

Steeds meer mensen oriŽnteren zich tegenwoordig eerst op het internet en maken achter de computer een voorselectie van hun favoriete interieur, waarbij zij veelal gebruik maken van informatie van producenten, maar vooral ook van de informatie van interieur architecten, adviseurs en stylisten. 

Ook een interieurarchitect wordt steeds vaker ingeschakeld, zodat we hier ook stil staan bij het beroep van Interieurarchitect.

Een interieurarchitect (ook wel binnenhuisarchitect) houdt zich bezig met alle aspecten van het interieur; kleur, licht (zowel kunst- als daglicht), vorm en materiaal. De interieurarchitect geeft vorm aan de leefomgeving. Zijn vakgebied wordt binnenhuisarchitectuur, interieurarchitectuur of ruimtelijke vormgeving genoemd.
Tegenwoordig is de opleiding tot interieurarchitect gelijkgesteld aan de opleidingen tot architect, stedenbouwkundige of landschapsarchitect en is een Master Degree opleiding. Eerst dient de 4-jarige bacheloropleiding gevolgd te worden, aansluitend kan een 2-jarige Masteropleiding gevolgd worden. Na nog eens 2 jaar praktijkervaring kan men dan ingeschreven worden in het volgens de WAT (Wet Architecten Titel) opgezette architectenregister.
Vroeger werd de interieurarchitect pas ingeschakeld nadat de architect het gebouw had ontworpen. Nu wordt meer en meer ontwerp van gebouw en inrichting gecombineerd. Dat zorgt voor meer eenheid.
Door middel van tekeningen maakt de interieurarchitect de plannen duidelijk; plattegronden, doorsneden, maquettes en 3d visualisaties helpen een helder beeld te scheppen voor de opdrachtgever en de uitvoerenden.
In Nederland is de titel interieurarchitect beschermd. Om de titel te mogen voeren is een inschrijving in het Architectenregister nodig.

Wat doet een interieurarchitect?

Of het nu gaat om een mooiere badkamer, een efficiŽntere indeling van een kantoor, betere verlichting op een tentoonstelling of een boerenschuur die moet worden omgetoverd tot een hip restaurant. Schakel een specialist in. Een interieurarchitect weet hoe u uw plannen waar kunt maken en wat daar allemaal bij komt kijken.

Wat doet een interieurarchitect?
Een interieurarchitect brengt uw wensen in kaart, komt met originele ideeŽn en verrassende alternatieven. Hij weet wat technisch haalbaar is, heeft contacten met leveranciers en aannemers en is op de hoogte van wet- en regelgeving. Samen met u komt hij tot een uniek en doeltreffend ontwerp dat binnen uw budget te realiseren is.

Neem een BNI-interieurarchitect
Wilt u zeker weten dat u met een professional in zee gaat? Neem een interieurarchitect die is aangesloten bij de Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten. Met een BNI-interieurarchitect kunt u vertrouwen op ruime ervaring, deskundigheid, duidelijke afspraken en degelijke contracten.

Waarom BNI?
Ruim vierhonderd interieurarchitecten zijn lid van de BNI. Zij hebben een erkende opleiding gedaan, staan ingeschreven in het architectenregister en hebben minimaal drie jaar praktijkervaring. Bovendien hebben zij zich verbonden aan de gedragsregels zoals die door de vereniging zijn opgesteld.
 

inrichting van een woning is meestal een emotionele beslissing. Dus als U werkzaam bent als interieuradviseur of stylist dient u een positief gevoel te creŽeren bij potentiŽle klanten en dan zijn de kosten van uw advies lang niet altijd het belangrijkste meer. Want mensen hebben een huis gekocht voor de volgende fase in hun leven en zoeken een goede balans voor de invulling van hun woonwensen.

Prettig wonen in een interieur dat bij U past is een waardevol bezit. Maar het kost u vaak wel de nodige tijd en aandacht om tot zo’n fijne manier van wonen te komen. U moet dus goed nadenken over de vragen die U heeft over het interieur. Neem bijvoorbeeld eerst eens foto’s van de ruimte waar het om gaat. Omdat gebrek aan tijd vaak een rol speelt kunt u ook kiezen voor een advies van een interieurarchitect. Deze zijn opgeleid en gespecialiseerd in het geven van een interieuradvies.
 

Een interieur architect biedt creatieve ideeŽn voor uw interieur waar u zelf niet de juiste oplossingen voor heeft kunnen vinden. Met een goed advies kunt u gemakkelijk en snel keuzes maken die precies bij uw interieur passen. Dit voorkomt vooral miskopen en bespaart u veel tijd.

Vakopleiding Interieurstyling

Steeds vaker raken particulieren overtuigd van het belang van een goede inrichting van woon- en werkruimte. Het ontwerpen van stijlvolle of functionele interieurs vereist goede basiskennis. Talent om te analyseren, organiseren en tekenen is dus essentieel. Deze onderdelen worden behandeld in de opleiding Binnenhuisarchitectuur. Hierbij leert U tevens manieren om een interieur zo goed en verantwoord mogelijk in te richten. Ook worden de vaardigheden vergroot ten aanzien van creatief, flexibel en zelfstandig werken. De nodige praktijkopdrachten worden hierbij gemaakt en besproken. Bij de opleiding wordt meer gevoel ontwikkeld voor licht, vormgeving en kleur. De vakopleiding Binnenhuisarchitectuur is een prima vooropleiding voor de beroepsopleiding Interieurdesigner of Lifestyle Adviseur
 
 

INTERIEURACADEMIE

 

De werkwijze van een interieurarchitect

U wilt binnenkort uw (nieuwe) woning verbouwen en u wilt goed voorbereid te werk gaan? Of bent u uitgekeken op uw huidige interieur? U wilt het helemaal anders?

Een interieurarchitect kan u van dienst zijn met een compleet interieurontwerp. Uw keuken, uw badkamer of uw complete woning; in elke ruimte en elke woonwens zien zij een uitdaging.

Na uitvoerige inventarisatie van uw wensen en eisen ontwerpt een interieurarchitect in een aantal stappen uw nieuwe interieur. Het blijft daarbij niet alleen bij mooie plannen. Voor de realisatie kunt u gebruik maken en vertrouwen op het uitgebreide netwerk van de interieurarchitect. Daarin treft u kundige aannemers, interieurbouwers, meubelmakers, stukadoors, schilders, stoffeerders, verlichtingsspecialisten en vele andere professionals aan. Allemaal tegen de juiste prijs want een interieurarchitect werkt onafhankelijk conform zijn beroepsregels.

U spreekt van tevoren af wat uw bedoeling is , een compleet ontwerp of een introductiegesprek met schetsrol, kleurenwaaiers en verschillende materialen.

Een consult duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur , U neemt samen met de interieurarchitect uw interieur onder de loep en ontvangt bruikbare tips en adviezen. Soms is een goed gesprek met een professional voldoende om een bestaand interieur nieuw leven in te blazen. Daarna kunt u verdere plannen of een planning opmaken met de architect.
 

 

 

 

 

 

 

 

BEROEPSORGANISATIES

INTERESSANTE LINKS

INTERIEURADVIES ALGEMEEN

B.N.I.

ARCHITECTENREGISTER

INTERIEURTIPS

 

 

INTERIEURACADEMIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERIEURARCHITECT GRONINGEN

INTERIEURARCHITECT FRIESLAND

INTERIEURARCHITECT DRENTHE

Hesther Buunk Interieurarchitect

Bert Baron Vormgevers

Siemer Interieurarchitecten

Studio Ska - Niekerk

Henk Hulscher Interieurarchitect

Kr8architecten - Borger

Bulder Interieurarchitect - Haren

KOOT Architectuur

 

Aldi Huizing Interieurarchitect

Binnenhuisarchitect-friesland

 

Gerard de Hoop Ontwerpen

Sietske van Marrum

 

 

 

 

 

 

 

INTERIEURARCHITECT OVERIJSSEL

INTERIEURARCHITECT GELDERLAND

INTERIEURARCHITECT FLEVOLAND

JOKE NIJHOF

ANITA HAVER

AB INTERIEURARCHITECT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERIEURARCHITECT UTRECHT

INTERIEURARCHITECT NOORD HOLLAND

INTERIEURARCHITECT ZUID HOLLAND

REMY MEIJERS

HELEEN ROMBOUT

SCHOONHOVEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERIEURARCHITECT ZEELAND

INTERIEURARCHITECT NOORD BRABANT

INTERIEURARCHITECT LIMBURG

 

BABS APPELS INTERIEURARCHTECT

A.I.D. INTERIEURARCHITECTEN

 

Francoishannes.nl; Interieurontwerp

 

 

 

 

 

 

 

OPLEIDINGEN INTERIEURARCHITECT

INTERIEURARCHITECT BELGIň

 

Frieslandcollege

Desmedt Cocooning interieurarchitect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

interieurarchitect landelijke stijl, interieurarchitect , interieurarchitect opleiding, interieurarchitect vacature, prijs interieurarchitect, salaris interieurarchitect, interieurarchitect gezocht, interieurarchitect studie

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

 

copyright Nationale Interieur Bank 2004-2015

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [InterieurideeŽn] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Laminaat en Parket] [Tapijt] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]