Interieur - interieurideeŽn - interieurtrends - interieurtips

Alles over het interieur en de inrichting van uw huis leest u in de interieur rubriek op Nationale Interieurbank.nl.  Wij helpen u graag bij het opdoen van InterieurideeŽn en interieurinspiratie met behulp en advies van gekwalificeerde interieur stylisten.
 

 

 

 

 

 

Interieurtips:

In de loop der jaren groeit een interieur gemakkelijk vol. De uitdaging bij het (her)inrichten van een kamer is om het ruimtelijk te houden. De kunst van het weglaten. Ruim een aantal spullen gewoon eens op, hierdoor komen andere, mooie spullen veel beter tot hun recht.

Ruimtewerking in uw interieur is belangrijk om goed te passen, want hiermee legt u de basis van het uiteindelijk interieurresultaat. Zo zijn er verschillende trucjes om optisch kleine ruimtes of grote vertrekken er anders te laten uitzien. Bij beide gevallen, zowel kleine als grote ruimtes. is de hoogte/diepte werking belangrijk. Is de ruimte te klein, te smal, te hoog of te lang, dan kunt u met bepaalde belijning,decoratie,kleureffecten de betreffende ruimte groter, breder, lager of korter doen lijken.

Keukens:

Pimp Your Kitchen met een Stijlvolle keukenachterwand of spatwand.
PimpYourKitchen bedacht het concept van de fotografische keukenachterwand/-spatwand met verschillende unieke ontwerpen en als maatwerk leverbaar.

U kunt natuurlijk kiezen uit de eigen exclusieve collectie, zelf een foto/idee aanleveren is ook mogelijk.
PimpYourKitchen: de beste kwaliteit en de origineelste ideeŽn! (en 5 jaar garantie...) voor je keukenachterwand.

PimpYourKitchen bestaat sinds april 2007, inmiddels zijn er ook voor de Duitse, Belgische en Engelse markt varianten van de website.
Naast het inmiddels bekende "Pimp Flexible" materiaal levert PimpYourKitchen sinds 2011 ook fotografische keukenachterwanden op gesublimeerd aluminium.

lees meer op de website:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interieurarchitectuur

Gebruikers van gebouwen zijn we allemaal. Of het nu om onze eigen woning, onze werkomgeving of om publieke interieurs gaat. Daardoor hebben we, al dan niet bewust, voortdurend met interieurarchitectuur te maken. Speciaal ontworpen interieurs geven een meerwaarde aan de belevingswaarde en de gebruikskwaliteit van onze directe omgeving, aan ons gevoel van welbevinden en daarmee aan de kwaliteit van ons leven. Interieurarchitectuur kan een belangrijke bijdrage bieden aan de aanpasbaarheid van gebouwen in de tijd en daarmee aan de duurzaamheid van de gebouwde omgeving. Bovendien heeft het een innoverende en inspirerende invloed op werk- en communicatieprocessen.

Interieurarchitectuur is een dynamisch proces, een voortdurende interactie tussen ruimte en gebruiker. Modieus of tijdloos, het kan ons uitdagen, verpozen, vermaken, verzorgen en behoeden.

Wat doet een interieurarchitect?

Interieurarchitecten zijn bemiddelaars tussen de mens en zijn milieu, tussen gebruikers en hun dagelijkse omgeving. Als vormgevers van de leefomgeving creŽren zij een identiteit voor de mensen voor wie zij werken. Zij ontwerpen en verzorgen de uitvoering van binnenruimten. Een interieurarchitect benadert elke opdracht, elke ruimte als een unieke situatie. Bij het ontwerpproces gaat hij systematisch en gecoŲrdineerd te werk. Hij onderzoekt, analyseert en integreert de informatie in een creatief proces. Dat resulteert in een ontwerp voor een bruikbare en leefbare ruimte. Vervolgens communiceert hij met en coŲrdineert alle betrokkenen. Hij zorgt ervoor dat alle voor de realisatie benodigde informatie en specificaties geproduceerd en beschikbaar worden gesteld. Dit leidt tot een eindproduct dat zowel esthetisch als functioneel voldoet aan de gebruikseisen.

Een goede interieurarchitect is aangesloten bij het BNI, de beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten.

Interieurarchitecten BNI moeten er voor zorgen dat ze hun deskundigheid en vakbekwaamheid op peil houden. De BNI zorgt er voor dat er voor de leden informatie beschikbaar is over nieuwe ontwikkelingen in het vak, laat opleidingen en cursussen verzorgen, en stelt handleidingen en richtlijnen op. Een aantal werkgroepen van BNI leden verdiepen zich voortdurend in bepaalde aspecten van het vakgebied en informeren collega's daarover

Onder aan deze pagina vindt U een link naar het BNI.

 

 

 

 

 

 

Verlichting van uw interieur.

Hoe zorgt u voor een sfeervolle verlichting?

Licht speelt in ons leven een belangrijke rol zonder dat wij ons daarvan altijd bewust zijn. Niet alleen in uw interieur, wat dacht u van de natuur, immers zonder licht is er geen leven en groei mogelijk.

Zoals u ook reeds op onze Interieur en kleur pagina heeft gelezen staat licht voor groei en is positief, zoals donker - lees duister - over het algemeen staat voor negatief.

Als we dit eens doortrekken naar menig woonhuis, dan blijkt vaak het tegenovergestelde. Natuurlijk roept niet teveel verlichting een intieme, knusse sfeer op, waar niets mis mee is, maar zoals in de inleiding gezegd is de betekenis en de werking van licht heel belangrijk op ons dagelijks functioneren, net zoals in de natuur en zeker bij donkere, sombere dagen.

Bij het opstellen van uw verlichtingsplan adviseren wij u dan ook dit als ťťn van de uitgangspunten mee te nemen.

Zorg voor een basisverlichting die met behulp van dimmers is aan te passen aan de behoefte van dat moment. Gebruik ook enkele plekken op de wanden om licht op te projecteren, waarmee een ruimtelijk effect ontstaat.

Tenslotte is licht ook praktisch, waar we niet zonder kunnen. Selecteer uw verlichting dan ook op functie en sfeer, waar en voor wat is de verlichting nodig. Natuurlijk kijkt u naar design en ontwerp, maar kies een lamp vooral uit op de basisfunctie. Als u de plek vaak gaat gebruiken als rust en leespunt zorg dan ook voor verlichting met voldoende leeslicht.

Als u toch teveel twijfelt is een investering in een goed lichtadvies misschien geen slecht idee. U zult zich er prettiger bij voelen, want licht is belangrijk voor uw welzijn.

 

Aanbiedingen lampen en verlichting:

 

Lampen online kopen
Bent u op zoek naar een klassieke vloerlamp? Of juist naar een moderne design bureaulamp? Kijk dan ook eens bij DirectLampen.nl. Hier vindt u een uitgebreide collectie verschillende lampen, in alle mogelijke stijlen denkbaar. Ook is er de mogelijkheid van een Keuzehulp. Deze keuzehulp helpt je bij het maken van de juiste keuze. Bestellingen worden meestal binnen 2 werkdagen gratis bij u thuis geleverd. Standaard op alle verlichtingsprodukten 2 jaar garantie.
klik op logo voor de webshop.

Direct Lampen - Online lampen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekende interieurarchitecten:

logo bni

BNI
De BNI is de Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de interieurarchitectuur in de breedste zin. De BNI ondersteunt interieurarchitecten bij hun beroepsuitoefening.

Wilt u een interieurarchitect inschakelen, dan is de BNI ook voor u als opdrachtgevers van belang.

De BNI kan u helpen bij de keuze van een interieurarchitect. Ook kunt u bij de BNI terecht met vragen over alles wat met het inschakelen van een interieurarchitect te maken heeft.

 

ab oosterhof

Ab Oosterhof, Interieurarchitect BNI

Desmedt Cocooning interieurarchitect

Klik hier voor muurstickers informatie

Op deze website vind je meer info

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

 

 

copyright Nationale Interieur Bank 2004-2015

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [InterieurideeŽn] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Laminaat en Parket] [Tapijt] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]