Interieurverlichting

Een interieur bestaat uit verschillende componenten. Zorgvuldig geselecteerde materialen, meubels, kleuren en accessoires, vormen de kern van een interieuradvies. Met veel aandacht voor bestaande interieurelementen, geeft U uw woonomgeving een karakter dat nauw aansluit op uw woonwensen.

Een goede balans tussen indeling, kleur, licht en materiaal zorgt voor een interieur waar het goed wonen of werken is.

Verlichting van uw interieur speelt hierbij een belangrijke rol

 

 

 

 

 

 

 

Hoe zorgt u voor een sfeervolle verlichting?

Licht speelt in ons leven een belangrijke rol zonder dat wij ons daarvan altijd bewust zijn. Niet alleen in uw interieur, wat dacht u van de natuur, immers zonder licht is er geen leven en groei mogelijk.

Zoals reeds opgemerkt is om het interieur van een woning maximaal tot zijn recht te laten komen, de keuze van de juiste verlichting van groot belang. Dit bepaald in belangrijke mate de sfeer. Dit geldt niet alleen voor de huiskamer maar natuurlijk ook voor de andere leefruimtes zoals de keuken, badkamer, slaapkamer en andere werkruimtes in de woning.

Zoals u ook reeds op onze Interieur en kleur pagina heeft gelezen staat licht voor groei en is positief, zoals donker - lees duister - over het algemeen staat voor negatief.

Als we dit eens doortrekken naar menig woonhuis, dan blijkt vaak het tegenovergestelde. Natuurlijk roept niet teveel verlichting een intieme, knusse sfeer op, waar niets mis mee is, maar zoals in de inleiding gezegd is de betekenis en de werking van licht heel belangrijk op ons dagelijks functioneren, net zoals in de natuur en zeker bij donkere, sombere dagen.

Bij het opstellen van uw verlichtingsplan adviseren wij u dan ook dit als één van de uitgangspunten mee te nemen.

 

 

 

 

 

 

Bij verlichting hanteren wij een aantal basisprincipes. In een lichtplan gaan wij uit van 3 basisprincipes voor toepassing van verlichting in een ruimte:

Basis of algemene verlichting:
deze verlichting zorgt voor regelmatig verspreid licht zodat je de gehele ruimte goed kunt overzien.

Functionele verlichting:
de verlichting die bepaalde dingen van de ruimte of het interieur extra verlicht.

Sfeerverlichting:
Natuurlijk niet de minst belangrijkste, maar ga bij uw sfeerdoel niet voorbij aan de basis en algemene richtlijnen en de functionaliteit van de verlichting.

Zorg voor een basisverlichting die met behulp van dimmers is aan te passen aan de behoefte van dat moment. Gebruik ook enkele plekken op de wanden om licht op te projecteren, waarmee een ruimtelijk effect ontstaat.

Tenslotte is licht ook praktisch, waar we niet zonder kunnen. Selecteer uw verlichting dan ook op functie en sfeer, waar en voor wat is de verlichting nodig. Natuurlijk kijkt u naar design en ontwerp, maar kies een lamp vooral uit op de basisfunctie. Als u de plek vaak gaat gebruiken als rust en leespunt zorg dan ook voor verlichting met voldoende leeslicht.

Ook adviseren wij u in het verlengde van functionaliteit rekening te houden met directe en indirecte verlichting. Bij directe verlichting wordt bijvoorbeeld een object of anders een gedeelte van de ruimte via een directe lichtbundel verlicht. Indirecte verlichting zorgt voor weerkaatsing van het licht op een oppervlakte waardoor meer licht ontstaat. Groot verschil tussen deze beide soorten verlichting is dat directe verlichting de ruimte kleiner maakt en indirecte verlichting door weerkaatsing van het licht op wanden en/of plafond de ruimte juist groter maakt.

Met behulp van bovenstaande basisfunctionaliteiten kunt u nu een eigen verlichtingsplan opstellen, verdeel de ruimten en schrijf op waar U wat wilt kunnen doen en welke verlichting hierbij het beste past. Wij beginnen altijd met het bepalen van de basis of algemene verlichting, meestal hoog en centraal in de ruimte voor gelijkmatig licht. Op de tweede en derde plaats gaan we bepalen waar behoefte is aan functionele verlichting en tenslotte sfeerverlichting.

Als u toch teveel twijfelt is een investering in een goed lichtadvies misschien geen slecht idee. U zult zich er prettiger bij voelen, want licht is belangrijk voor uw welzijn.

Tenslotte nog enige tips voordat u aan de slag gaat:

Wij adviseren u op tijd met het maken van een verlichtingsplan te beginnen, na oplevering van een nieuwbouwwoning of een verbouwing is het niet zo gemakkelijk meer om kabels en leidingwerk te verbergen. Bedenk dus tijdig waar de stopcontacten en extra lichtpunten moeten komen.

Houdt u er rekening mee dat lichte wanden en plafonds het licht beter weerkaatsen en geven dus meer licht dan verlichting op donkere wanden.

Maak gebruik van dimmers om de verlichting de juiste sterkte mee te geven om zodoende sfeerlicht of juist functioneel licht te creëren

Let er op dat licht niet in de ogen schijnt, vooral te felle plafondverlichting kan nogal eens hinderlijk zijn.

Gebruik energiebesparende verlichting in ruimtes waar het licht vaak en langdurig aan is.

Voor verlichting en bijbehorende artikelen zijn er Lampen- en Verlichting speciaalzaken.

 

 

 

 

 

 

 

PRODUCENTEN

INTERESSANTE LINKS

VERLICHTING ALGEMEEN

 

HOE DOE IK

INTERIEURTIPS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERLICHTING GRONINGEN

VERLICHTING FRIESLAND

VERLICHTING DRENTHE

OTTEVANGERS LICHTDESIGN

BOORSMA VERLICHTING

BARCO LICHTTOTAAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERLICHTING OVERIJSSEL

VERLICHTING GELDERLAND

VERLICHTING FLEVOLAND

WIELDRAAIJER VERLICHTING

DE KONING LAMPEN

LICHTPLAZA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERLICHTING UTRECHT

VERLICHTING NOORD HOLLAND

VERLICHTING ZUID HOLLAND

KUNST EN LICHT TEN HAVE

HAZEWINDUS LAMPEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERLICHTING ZEELAND

VERLICHTING NOORD BRABANT

VERLICHTING LIMBURG

WOONTREND

LICHTSPECIALIST

PETERS INTERIEURS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

 

 

copyright Nationale Interieur Bank 2004-2015

VERLICHTINGS WINKELS / SHOPS

 

Directlampen.nl levert zeer hoogwaardige verlichting tegen een zeer betaalbare prijs. Met 1200 lampen heeft Directlampen.nl een van de grootste collecties van Nederland.
• 2 jaar garantie op alle lampen;
• Telefonisch advies en begeleiding;
• Gratis verzending op alle lampen;
• Gratis retourzenden (retouretiket) binnen 14 dagen;
Klik hieronder voor website

Online lampen Kopen

 

 

 

Allesoortenledlampen.nl heeft een uitgebreid aanbod energiezuinige LED lampen voor praktisch elke gangbare standaard gloei- of halogeen lamp, daarnaast hebben zij ook een uitgebreid aanbod LED vervangers voor professionele lichtbronnen zoals TL-D lampen (T8 LED), PLS (G23 LED), PLC (G24 LED), PLT (GX24 LED) en nog veel meer.

Daarnaast hebben zij ook een ruim assortiment LED verlichting armaturen voor buiten, tuin, keuken en algemene locaties voor de consumenten. Voor de professionele gebruiken hebben zij ook een breed assortiment LED verlichting armaturen voor kantoren, winkels, woningen en wooncomplexen.

Het assortiment wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe producten en productgroepen waardoor het assortiment up to date blijft.

klik hieronder voor website:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Led spotjes

Led strips

Led verlichting

 

 

 

 

 

 

 

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [Interieurideeën] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Laminaat en Parket] [Tapijt] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]