KEUKENS

 

U bent op zoek naar informatie over Keukens. Wij hebben reeds gezocht wat u zoekt, een complete verzameling keukeninformatie.

designkeuken

Uw keuken en keukeninrichting is wellicht één van de belangrijkste onderdelen van de hedendaagse interieur.

De producenten van keukens zijn erin geslaagd hun producten door de vele innovaties te laten uitgroeien tot een topproduct, vooral dankzij de perfectie in afwerking en design. Ook de producenten van keukeninbouwapparatuur en accessoires geven de keuken een plek in uw interieur, waar het goed toeven is.

 

 

 

 

 

 

Keukens, inbouwapparatuur en accessoires zijn er in vele uitvoeringen, van de meest robuuste tot hoogstaand design.

Een keuken is natuurlijk niet af zonder een werkblad. Keukenbladen zijn er in veel uitvoeringen. Van kunststof tot composiet, van natuursteen tot roestvrijstaal en zelfs in glas. Ook hier hebben wij in onze keukensectie veel aandacht aan besteed.

Met een goede voorbereiding komt de inrichting van uw droomkeuken steeds dichterbij. Met het stappenplan voor de keukeninrichting willen wij u behulpzaam zijn bij de voorbereiding op aanschaf of vervanging van uw keuken.

Op deze website vindt u informatie over Keukens van a tot z. Heeft u vragen, mail ons via ons contactformulier , wij proberen op elke vraag een passend antwoord te geven.

Keukenzaken in Nederland:

Wij hebben alle actieve keukenzaken in Nederland per provincie voor u gerangschikt. Klik hier voor een keukenshowroom bij u in de buurt.

Keuken aanschaffen:

Voor de aanschaf van een keuken met de daarbij behorende apparatuur en werkblad is het verstandig voordat u er werkelijk op uit gaat om uw droomkeuken te gaan samenstellen en aan te schaffen u vooraf goed te informeren.

Voordat u een keuken gaat kopen zijn er diverse bronnen waar u nuttige informatie en tips kunt verzamelen, het internet, woonbladen en ook de woonprogramma;s op tv zijn zonder meer de beste media om informatie te verzamelen, Er is een enorme hoeveelheid informatie over keukens, leveranciers van keukens, keukeninbouwapparatuur en werkbladen beschikbaar op het internet.

 

 

 

 

 

 

 

Orientatie bij aanschaf keuken:

Zoals aangegeven kunt u zich op verschillende manieren oriënteren.

Hier nog alles even op een rijtje:

•via woon- en keukenbladen en brochures
•via woonprogramma’s op tv
•via internetsites over keukens
•in showrooms van keukenspeciaalzaken
•op woonbeurzen
•informeer ook eens bij kennissen en familie. Zij kunnen u wellicht vertellen wat een goede aankoop is geweest én  wat ze achteraf anders zouden hebben gedaan.

Een keuken aanschaffen doen de meesten van ons maar een paar keer in ons leven en alleen al daarom is dit toch wel een belangrijke beslissing waar we goed op voorbereid moeten zijn.

Met de aanschaf van een keuken is veel geld gemoeid, uw budget bepaald dan ook een groot deel van uw keuzemogelijkheden, maar met een goede voorbereiding kunt u met hetzelfde budget veel meer keuken kopen, dan u waarschijnlijk eerst had gedacht.

Door veel keukeninformatie te verzamelen bent u veel beter voorbereid om te onderhandelen als u werkelijk bij de keukenspeciaalzaak naar binnen gaat om uw keuken samen te stellen.

Wanneer geld binnen het budget geen probleem is kunt u voor een design kiezen dat modern en trendy is, met de kans dat u er over enkele jaren op uitgekeken bent. Een beter alternatief is het kiezen van een keuken die bij u past, tijdlozer en misschien iets neutraler is.
Wanneer u van plan bent uw huis op niet al te lange termijn te verkopen, dan is het zeker verstandig om een keuken te kiezen die bij de meeste mensen in de smaak valt. Dit scheelt bij het verkopen van het huis en zal potentiële kopers niet afschrikken.

Heeft u uw wensen in kaart gebracht? Dan is het in de volgende fase raadzaam om deze wensen en mogelijkheden – letterlijk – op papier te zetten, als een handige leidraad voor de aankoop van uw nieuwe keuken. U moet dit lijstje beschouwen als een checklist die uw droomkeuken steeds dichterbij brengt. De punten die erop staan, bepalen namelijk hoe uw keuken er uit komt te zien.

De keuze van een keuken is doorslaggevend voor de stijl en uitstraling van een woning. Ook de persoonlijkheid speelt hierbij een belangrijke rol. Bij de keuze zijn er tal van factoren die meespelen. Sfeer, design,efficiëncie en comfort spelen allen ook hierin hun eigen, niet minderbelangrijke, rol.

Onze redactie heeft voor u een lijst van aandachtspunten opgesteld, die u behulpzaan is bij het kiezen en kopen van uw droomkeuken.

De voorbereiding is essentieel. waar dient u overal rekening mee te houden? De volgende lijst is een leidraad om zicht te krijgen op wensen in combinatie met praktische mogelijkheden.

1. Gebruik van de keuken
Hoe en door wie wordt de keuken gebruikt?
De inrichting van de keuken: sfeervolle woon of leefkeuken, werkkeuken of combinatie van beide?

2. Keukenruimte
Vaststellen van de beschikbare ruimte, locatie in de woning, lichtinval en afmetingen
Praktische punten hierbij zijn verwarming, warmwatervoorziening, elektriciteitsvoorzieningen zoals plaats van de stopcontacten, lichtschakelaars en lampen

3. Indeling
Rechte opstelling, L-opstelling, U-opstelling, Eilandopstelling
Opbergruimten voor kookgerei, klein huishoudelijk apparatuur,servies en bestek, voorraden levensmiddelen.
Afvalvoorzieningen en schoonmaakartikelen.

4. Apparatuur
Welke apparatuur wilt u in de keuken?
Hierbij denken aan:
Kookplaat (gas, keramisch of inductie)
Oven: vrijstaand of inbouw; ooghoogte (combi, stoom)
Magnetron, Koelkast en diepvriezer, Vaatwasmachine: (vrijstaand of inbouw)
Afzuigkap
Model spoelbak: enkel, dubbel of anderhalf; rond, vierkant, met of zonder afdruipvlak
Model en type kraan
Model en materiaalsoort werkblad (kunststof, hout of natuursteen)

5. Stijl en sfeer
Welke sfeer moet uw keuken uitstralen?
Klassiek, romantisch, modern, design, hightech, eigentijds, landelijk.
Kleuren: warm, koud of contrasten

In onze toelichting op het
stappenplan vindt u gedetailleerde informatie

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen:

Wat is de levertijd van een nieuwe keuken?

De gemiddelde levertijd van een keuken bedraagt 10 tot 12 weken. Bij sommige keukenaanbieders kan dit, meestal in goed overleg, wel sneller mocht dat wenselijk zijn. Natuurlijk hangt de levertijd van uw keuken overigens ook af van het soort keuken: de meeste prijsgarantiekeukens kunnen bijvoorbeeld bijzonder snel geleverd worden, als ook showroomkeukens. De meest bekende, meestal duurdere en exclusieve keukens, hebben echt een levertijd van eerdergenoemde 10 a 12 weken.

Hoe zit het de garantie op keukens?

Dit verschilt per fabrikant en/of keukenzaak. Garantie wordt altijd door de fabrikant afgegeven. U kunt uw garantie echter altijd claimen bij de leverancier van uw keuken. Gebruikelijk geldt er een garantieperiode van 5 jaar op uw nieuwe keuken. Voor Prijsgarantiekeukens en/of speciale keukenaanbiedingen geldt vaak een afwijkende garantieperiode. laat de garantieregeling goed bij de aankoop van uw keuken vastleggen. De garantie geldt meestal niet op de met de keuken bijgeleverde apparatuur. Laat dit ook goed vastleggen om problemen later te voorkomen.

Voorbereiding bij de aanschaf van uw keuken:

De voorbereiding voor aanchaf van een keuken is een doorlopend proces. Om een goed ontwerp te kunnen maken, is een duidelijke plattegrond van de uitgangssituatie een belangrijk hulpmiddel. Meet de ruimte waarin de nieuwe keuken moet komen goed op en noteer de afmetingen. Geef op een plattegrond aan waar de muren zich bevinden. Geef ook de ramen en deuren aan, en vooral in welke richting zij draaien. Geef tot slot aan welke, waar en op welke hoogte zich de aansluitingen voor water, gas en electra zich bevinden.

Voororientatie bij de aanschaf van keukens:

Keukens en apparatuur zijn er te kust en te keur. En voordat u het weet, ziet u door de bomen het bos niet meer. Vooral daarom is het goed als u eerst voor uzelf op een rijtje zet hóe u de nieuwe keuken voor u ziet vóór u die gaat kopen.

Vraag informatie aan, zodat u zich eerst op uw gemak thuis kunt oriënteren voordat uw uw nieuwe keuken gaat kopen. Er zijn voldoende gratis brochures en informatiesets te bestellen via internet. op onze brochurepagina kunt u deze vinden. Wellicht dat u aan de hand van deze informatie al uw wensenlijstje wilt bijstellen.

Ook kunt u natuurlijk een showroom binnenstappen; als het goed is, weet u al behoorlijk wat uw wensen zijn. Kijk rond en laat u informeren. Maar pas op, laat u nog niet te veel verleiden tot offertes en 'aanbiedingen die nog maar éven lopen'. Pas als ú er zeker van bent hoe en wat u wilt, bent u klaar voor de volgende stap in het proces van keuken kopen en niet de meest onbelangrijke: het ontwerpen!

Het keukenontwerp:

U weet hoe u uw droomkeuken wilt inrichten. Dan is het tijd om deze wensen om te zetten in beelden. Tijdens uw zoektocht naar informatie bent u vast enkele leveranciers tegengekomen waarbij u een goed gevoel hebt. Breng nu een tweede bezoek en maak uw wensen kenbaar. Neem uw plattegrond of schets mee. In overleg met u kan de keukenadviseiur uw plattegrond en uw wensenlijst omzetten tot mooie en duidelijke schetsen en indelingen, én u van tips voorzien.

De werkelijke aanschaf van de keuken:

Dit gaat vaak samen met de vorige stap. De keukenadviseur die een ontwerp voor u heeft gemaakt zal deze graag voor u uitwerken in een offerte. Vraag ook bij de andere leveranciers waar u tijdens uw speurtocht een goed gevoel bij had een prijsopgave en zorg dat u die onderling goed met elkaar kunt vergelijken.
Laat u nooit haasten: een 'uniek' aanbod wat nog maar even geldig is, komt later heus wel weer terug . Is het niet bij deze leverancier, dan wel bij de concurrent die u graag een keuken wil verkopen. Kijk en vraag ook eens rond in uw kennissenkring naar hun ervaringen met keukenspeciaalzaken. Tenslotte kunt u voor uw definitieve keuze van uw leverancier via Google nog een check uitvoeren op eventuele publicaties ( positief dan wel negatief) van de keukenleverancier waar uw voorkeur naar uit gaat.

 

 

Vakbeurzen interieur bouw en keukens vindt u op onze pagina vakbeurzen.

 

Spoelbakken.

Niets wordt er na de kraan meer vaker gebruikt in de keuken dan de spoelbak. Best de moeite waard dus om u eerst goed uitgebreid te oriënteren in deze wereld, want de ene spoelbak is absoluut de andere niet.
Ronde of vierkante spoelbakken. Enkele, dubbele of zelfs een 'anderhalfje'. Met of zonder afdruipblad, snijplank of inzetvergiet. Er is keuze te over, ook in materiaal.

 

 

Koelkasten en koelvriescombinaties
Door de technologische vooruitgang is het energieverbruik van koelkasten en diepvriezers de laatste jaren met wel 60% verminderd. Een nieuw toestel zal dus slechts 1/3 van de elektriciteit verbruiken in vergelijking met een koelkast van 10 a 15 jaar geleden. De investering die u doet bij de aankoop van een nieuwe koelkast zal zichzelf op korte termijn terugbetalen. Door het invoeren van de energielabel vindt u op de meeste toestellen dit label. “Klasse A” is het zuinigste.

 

Ovens
Koken stijgt nog steeds aan populariteit in Nederland. Door de multiculturele invloeden heeft dit mede een enorme impuls gekregen. Door de steeds meer op internet voorkomende verzamelsites met recepten, maar vooral ook internationale recepten uit landen waar koken een kunst is, zal dit alleen maar toenemen.Op deze pagina gaan wij in op de vele mogelijkheden, die de leveranciers van ovens en kooktechnieken ons heden ten dage bieden.

 

Kookplaten

Koken moet gemakkelijk maar vooral leuk zijn. Op drukke dagen moet het mogelijk zijn snel iets te kunnen bereiden dan wel opwarmen, maar het is veel leuker om in het weekend eens een exclusieve maaltijd te bereiden, familie en vrienden uit te nodigen en er een gezellige avond van te maken. Sommige mensen kiezen ervoor om voor om verschillende kookapparaten aan te schaffen, anderen vinden één apparaat met meerdere mogelijkheden juist ideaal. Iets wat in ieder geval niet mag ontbreken in uw keuken is een kookplaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

NAAR STARTPAGINA

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

 

copyright Nationale Interieur Bank 2004-2015

Keukenshowrooms vindt u in:

 

Keukenshowrooms regio Groningen

Nieuwenhuis - Groningen

 

 

Keukenshowrooms in Friesland

 

 

Keukenshowrooms in Drenthe

 

 

Keukenshowrooms in Overijssel

 

 

Keukenshowrooms in Flevoland

 

 

Keukenshowrooms in Gelderland

 

 

Keukenshowrooms regio Utrecht

Superkeukens Utrecht

 

 

Keukenshowrooms in Noord Holland

 

 

Keukenshowrooms in Zuid Holland

 

 

Keukenshowrooms in Zeeland

 

 

Keukenshowrooms in Noord Brabant

Keukenshowroom van Sundert

 

 

Keukenshowrooms in Limburg

 

 

 

 

KEUKENACCESSOIRES

 

Keukenglas.nl

 

 

 

keukenmarkt

 

 

 

Keukenaccessoiresshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

interessante links:

Meer info op Utrechtloodgieters.nl

Kijk op de website Loodgieters Almere

 

 

 

 

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [Interieurideeën] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Stappenplan] [Keukenapparatuur] [Linkpagina Keukens] [Keukennieuws] [Keukenmerken] [Materialen] [Keukenaccessoires] [Laminaat en Parket] [Tapijt] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]