LAMINAAT EN PARKET

 

U bent op zoek naar informatie over Laminaat en parket ?. Wij hebben reeds gezocht wat u zoekt, een complete verzameling informatie en links naar laminaat en parket. Laminaat en parket behoort tot de groep harde vloerbedekking.

Onze laminaat en parket databank is een informatieve site over laminaat- en houten vloeren, de verwerking van dit type vloeren, zelf leggen of laten leggen, accessoires als ondervloeren en plinten en de meest bekende laminaat- en parketmerken.

De juiste keuze van een goede vloerbedekking is ook één van de belangrijkste onderdelen van de hedendaagse interieur.

De producenten van parket en laminaat zijn erin geslaagd hun producten door innovatieve uitvoeringen te laten uitgroeien tot een topproduct, vooral dankzij de perfectie in afwerking en design.

Onze sectie over Laminaat en Parket is onze informatiesite over laminaat- en parketvloeren. Laminaat is inmiddels één van de meest toegepaste vloerbedekkingen. Deze site is dan ook boordevol informatie over laminaat, de productie hiervan, de verschillende merken, aanbieders van laminaat, laminaat- en parketspeciaalzaken per provincie, de verschillende gebruiksklassen en tips over onderhoud van houten vloeren.

Wij zijn geen aanbieder van laminaat en/of parket. U kunt via onze site dus geen vloeren kopen.

Laminaat- en parketzaken in Nederland:

Wij hebben alle actieve laminaat- en parketzaken in Nederland per provincie voor u gerangschikt. Klik
hier voor een parkethowroom bij u in de buurt.

 

 

 

 

 

 

LAMINAAT

Sedert de introductie van dit product is Laminaat niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieur. De producenten van laminaat en parket zijn erin geslaagd hun product na de introductie eind jaren tachtig tot een volwassen vloerbedekking te laten uitgroeien, vooral dankzij de perfectie van de toplaag en de levensechte nabootsing van massieve vloeren en dankzij de v groeven en plankenstructuur. Niet voor niets is laminaat een van de meest gebruikte vloerbedekkingen geworden. Laminaatvloeren zijn er in vele uitvoeringen, tot de meest bekende laminaat merken behoren Quick Step, Berry Floor. Parador, Balterio en inmiddels ook Meister. De collecties Laminaat worden jaarlijks door de producenten aangepast. Laminaatplanken met een V groef aan de zijkanten, maar ook rondom zijn de meest verkochte, mede door de hoge gebruiksklassen, waarin dit laminaat is gemaakt. Nieuw en trendy zijn inmiddels de laminaatvloeren in brede en lange delen, zoals van Quickstep de Largo collectie, van Balterio de Grandeur en natuurlijk de eerste van Meister, de Melango, thans de LD 300. Ook is laminaat gemakkelijk zelf te leggen, wat ongetwijfeld heeft meegewerkt aan de populariteit van laminaatvloeren.

PARKET

Parkethouten vloeren worden sinds mensenheugenis voor vloerconstructies toegepast. Ondanks de opkomst van alternatieve vloerbedekkingen, waaronder met name laminaatvloeren is een houten vloer nooit van het toneel verdwenen. Want hout blijft hout en wie echt hout wil kiest voor een massieve plankenvloer. Parketvloeren worden zowel in woningen als ook in bedrijfsmatige ruimten toegepast. Een massieve parketvloer levert veelal een zeer duurzame vloer op.

Parket is echt hout. Door een speciale wijze van zagen, drogen,schaven en schuren, wordt het hout verwerkt tot kant en klare vloeren. Het aanbod van het aantal houtsoorten is onnoemelijk groot, Daarnaast bestaan deze uit sterk uiteenlopende kleuren, van verschillende hardheid per houtsoort met eveneens verschillende tekeningen van de identieke houtsoorten. Daarom is het mogelijk bij elke smaak- en interieurstijl een geschikte parketvloer te vinden.
Parketvloeren zijn als volgt te onderscheiden:
Kant en klare, eventueel zelf te leggen vloeren
Parketvloeren die na het leggen geschuurd en eventueel met was of met olie, dan wel lak moeten worden afgewerkt.
De meest voorkomende vloeren zijn:
Massief parket
Lamelparket
Tapis
Mozaïek

Voor de laatstgenoemde vloeren adviseren wij u in zee te gaan met een ervaren parketteur.

 

 

 

 

 

Wat is eigenlijk Laminaat:

Laminaat als vloerbedekking valt in de categorie harde vloerbedekking, zoals bijvoorbeeld parket, houten vloeren, tegels en plavuizen. Laminaat is de laatste jaren de snelst groeiende vloerbedekking en dat is niet voor niets.
De producenten hebben de uitstraling van de laminaatvloeren zo goed uitgewerkt, dat het verschil tussen laminaat en massieve houtenvloeren bijna niet meer te zien is. Hierdoor wordt vooral door de voordelen voor laminaat als vloerbedekking gekozen.

Laminaat is te krijgen in een vlakke uitvoering of in een uitvoering met een v-groef, zowel alleen aan de zijkanten of rondom. Een v-groef geeft aan het laminaat haar natuurlijke uitstraling en zorgt ervoor dat eventuele onregelmatigheden tussen de laminaatplanken onderling niet voelbaar zijn. De v-groef wordt op verschillende manieren afgewerkt. Tegenwoordig wordt de groef door de bekende en betere merken in één persing met de toplaag geproduceerd. Deze methode heeft bewezen dat de duurzaamheid hiermee aanzienlijk wordt verlengd. Goedkopere en laminaataanbiedingen, zoals bij bouwmarkten en vloerenketens worden nog vaak met een goedkopere gemelamineerde v groef afwerking geleverd. 

De uitvoeringen van laminaat zijn divers. Meestal denkt u bij laminaat aan een houtdesign, maar met een steendesign of in een fantasie decor is laminaat ook leverbaar en minstens even natuurgetrouw.
Laminaat designs zijn leverbaar in brede delen (plankmotief) of in lamellen (parketmotief) zoals bij parketvloeren. Zelfs het leggen in een visgraat of honinggraat motief behoort tot de mogelijkheden.
Nieuw is het scheepsdekmotief dat geschikt is voor badkamers en andere vochtige ruimtes. Trendy zijn de exclusieve bredere en lange uitvoering van de laminaatvloeren, waarmee u optisch hele fraaie resultaten kunt bereiken, zelfs in klein ogende ruimten.

De kwaliteit van laminaat wordt bepaald door de gebruiksklasse die aan ieder laminaatproduct is toegekend door een genormaliseerde testmethode. De meest gangbare klasse zijn 23/31, 32 en 33, waarvan de hoogste klasse de grootste slijtvastheid heeft. Klasse 23/31 wordt geadviseerd voor normaal gebruik in een gemiddeld huishouden en klasse 33 in ruimtes waar constant veel verkeer is zoals in winkelcentra of openbare gebouwen.

Het onderhoud van een laminaat of parketvloer is gemakkelijk door een onderhoudset aan te schaffen. Het is van belang om onderhoudsproducten van hetzelfde merk te gebruiken. De aangeboden garantie blijft dan van kracht en een lange levensduur gegarandeert.

Laminaat, Parket en geluid:

Laminaat en parket geluid is een ruim bekritiseerd onderwerp. Een perfecte harmonisatie tussen deze vloeren en geluid is echter heel gemakkelijk te ondervangen en wel door het kiezen van de juiste ondervloer. De ondervloer is veruit de belangrijkste schakel tussen de vloeren en de ondergrond. Daarom zijn er zoveel verschillende ondervloeren, met allen eigen specifieke eigenschappen. Een minimale eigenschap van een ondervloer is de oneffenheden van de ondergrond te egaliseren en een vlak oppervlak te creëren om de vloeren te kunnen plaatsen.De maximale eigenschap is na het leggen van het laminaat een geluid te creëren van een massieve vloer.
Laminaat- en parketondervloeren zijn er voor elke ondergrond, voor betonnen en houten vloeren, maar ook voor appartementsvloeren.

Reflectiegeluid is het geluid dat weerkaatst in de ruimte wanneer u deze in gebruik neemt als de vloer is gelegd en belast door eroverheen te lopen. Het reflectiegeluid is sterk afhankelijk van de massa van de vloer. Hoe compacter de vloer met ondervloer is gelegd, hoe minder reflectiegeluid. Een massief rubberen ondervloer doet de massa toenemen door het eigen gewicht en het sterke contact met de ondergrond. Laminaat in combinatie met een ondervloer met een hoog soortelijk gewicht geplaatst op een betonnen ondergrond heeft het beste resultaat.

Garantievoorwaarden
De garantieperiode van laminaat en parket varieert per fabrikant van 5 jaar tot levenslang. Overeengekomen is dat levenslange garantie een maximumtermijn van 33 jaar heeft. De garantie wordt verleend door de fabrikant, maar bij klachten moet u eerst naar de leverancier.Is de leverancier niet meer te achterhalen dan moet u rechtstreeks met de fabrikant contact opnemen. Bij de goedkopere merken bij bouwmarkten en ketens is dit moeilijk, omdat meestal partijen laminaat worden opgekocht, waarvan de fabrikant niet te achterhalen valt, dan wel uit de collectie is genomen.

Gebruik van laminaat en parket
Een groot misverstand over deze vloeren willen wij uit de wereld helpen, namelijk dat vaak wordt gedacht dat deze ongevoelig zijn voor krassen. Laminaat en parket zijn een harde vloerbedekking en vertonen krassen door het dagelijks gebruik, maar de krassen zijn weinig zichtbaar op lichte dessins. Hier tegenover staat dat de krassen extra goed zichtbaar zijn op donkere dessins. De garantie bij laminaat spreekt niet over krassen in een periode, maar over doorslijten van de toplaag. De toplaag moet doorgesleten zijn op een oppervlak tot op de drager dat in de meeste gevallen een HDF laag is.

 

 

 

 

 

 

Onze laminaat- en parket pagina’s worden mede mogelijk gemaakt door

YOUR FLOOR

 

 

 

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

 

copyright www.nationaleinterieurbank.nl 2004-2015

Laminaat Groningen

 

 

 

 

 

Laminaat Friesland

 

 

 

Laminaat Drenthe

 

 

 

 

 

Laminaat Overijssel

 

 

 

 

 

Laminaat Gelderland

 

 

 

 

 

Laminaat Flevoland

 

 

 

Laminaat Utrecht

 

 

 

 

 

Laminaat Noord Holland

 

Voordeel Laminaatvloeren

Laminaat aanbieding

 

 

Laminaat Zuid Holland

 

Online ParketShop

 

 

 

Laminaat Zeeland

 

 

 

Laminaat Noord Brabant

 

 

 

 

 

Laminaat Limburg

 

 

 

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [Interieurideeën] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Laminaat en Parket] [YOUR FLOOR®] [Quickstep Laminaat] [Berryalloc Laminaat] [Parador Laminaat] [Meister laminaat] [MODERNA laminaat] [FLOORLINE] [Laminaat info] [Laminaat leggen] [Laminaat ondervloeren] [Laminaat klassen] [Laminaatmerken] [Laminaatnieuws] [Vloerverwarming] [Tapijt] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]