KEUKEN STAPPENPLAN

 

 Onze redactie heeft voor u een lijst van aandachtspunten opgesteld, die u behulpzaam is bij het kiezen en kopen van uw droomkeuken.

Op de keuken pagina algemeen hebben wij u ons stappenplan toegelicht welke handig is bij het bepalen waaraan uw keuken moet voldoen. Op deze pagina gaan wij op een aantal punten van het stappenplan verder in.

Voor het kiezen en uitzoeken van een keuken met bijbehorende apparatuur en type werkblad is het verstandig voordat u werkelijk er op uit gaat uw droomkeuken te gaan samenstellen en zelfs aan te schaffen u vooraf goed te informeren.

De keuze van een keuken is doorslaggevend voor de stijl en uitstraling van een woning. Ook de persoonlijkheid speelt hierbij een belangrijke rol. Bij de keuze zijn er tal van factoren die meespelen. Sfeer, design,efficiëntie en comfort spelen allen ook een belangrijke rol.

Eindelijk is het zover dat u definitieve stappen gaat ondernemen tot realisatie van uw (droom) keuken. Een keuken om van te dromen. Maar helaas zit er tussen droom en werkelijkheid een wereld van verschil. Wij willen u helpen bij het nemen van de goede stappen met behulp van een verdere toelichting op ons stappenplan.

 

 

De voorbereiding is essentieel. waar dient u overal rekening mee te houden? De volgende lijst is een leidraad om zicht te krijgen op wensen in combinatie met praktische mogelijkheden.

 

 

 

 

 

1. Gebruik van de keuken:

 

De keuken is tegenwoordig steeds meer het middelpunt in huis.
Er wordt niet alleen gekookt en gegeten, maar ook geleefd. We brengen dus veel tijd door in de keuken.

Allereerst is van belang hoe en door wie de keuken wordt gebruikt.
Bent u de enige die de scepter in de keuken zwaait of zijn er meerdere in uw leefomgeving, die u assisteren ?

Praktische punten zijn dan o.m.: allen rechts- of ook linkshandig, grote verschillen in lengte tussen de gebruikers

 

2. Inrichting van de keuken:

 

Luxe wordt graag gecombineerd met functionaliteit. Geen keuken is gelijk, de één houdt van klassiek, de ander van super modern.

Bij de keuze die u moet maken voor de inrichting is dus:
Wordt het een sfeervolle woon of leefkeuken, werkkeuken of een combinatie van beide?

 

3. De beschikbare ruimte:

 

Wij adviseren u op goede schaal een plattegrondtekening te maken van de beschikbare ruimte. Denk hierbij vooral ook aan de lichtinval.

Daarnaast moet u bij het samenstellen van de inrichting vooral denken om verwarming, warmwatervoorziening, electriciteitsvoorzieningen (plaats stopcontacten, stroomcapaciteit als kracht voor bepaalde gebruiksapparaten), lichtschakelaars en verlichting.

 

 4. Indeling van de keuken:

Aan de hand van de door u gemaakte tekening kunt u verder gaan met de indeling van de keuken.
Heeft u bijvoorbeeld plaats voor een rechte keuken, hoekkeuken (L opstelling) of een
U opstelling met eventueel nog de mogelijkheid van een Eilandopstelling.

Verdere praktische punten zijn:
Opbergruimten voor kookgerei, klein huishoudelijk apparatuur, servies , bestek en voorraden levensmiddelen.

 

 

 

 

 

 

5. Apparatuur en werkbladafwerking:

 

5.1 Apparatuur:

Maak allereerst een lijst van de door u minimaal gewenste apparatuur, zodat deze verwerkt kan worden in het definitieve keukenontwerp.

Kookplaat in gewenste uitvoering: gas, keramisch, inductie.
Oven , type vrijstaand of inbouw, combi of stoom.
Magnetron, losstaand, inbouw of combi.
Koelkast, diepvriezer - combi vrijstaand, inbouw
Vaatwasmachine
Afzuigkap
Kookeiland in Eilandopstelling.

 

Met de juiste apparatuur wordt koken een culinaire belevenis.
Door de strakke vormgeving zijn de kookunits bovendien een lust voor het oog. De inbouw kook- en grillplaten zijn in het aanrechtblad geïntegreerd. Ze zijn mooi om te zien en gemakkelijk schoon te houden. Door bijvoorbeeld apparatuur in het aanrechtblad in te laten bouwen, wordt afgerekend met een obstakel op het aanrecht

 

5.2 Werkblad:

 

Het werkblad moet niet alleen functioneel zijn, het is ook sfeerbepalend voor een keuken, waarbij materiaal en kleurstelling een belangrijke rol spelen.

Werkbladen zijn verkrijgbaar in allerlei materialen, diktes en kleuren. Het is leuk om de stijl van het werkblad door te trekken en het materiaal terug te laten komen als tafelblad of als vensterbank. Of, als het natuursteen betreft, op de vloer. Ook met de afwerking van de rand van het aanrechtblad kan creatief worden omgegaan.

 

6. Stijl en sfeer van de keuken:

 

Zoals reeds eerder gezegd is de moderne keuken voor veel mensen het middelpunt in huis. Er wordt gekookt, gegeten en geleefd. Luxe wordt daarom graag gecombineerd met functionaliteit. Geen keuken is gelijk, de één houdt van klassiek, de ander van moderne keukens. U dient derhalve te kiezen in welke stijl en sfeer u uw keuken wilt indelen.
Wordt dit klassiek, modern, design of landelijk ?
Daarnaast is de toepassing van kleuren: warm, koud of contrast mede bepalend voor de uiteindelijke uitstraling voor uw keuken.

 

 

 Indien u bovenstaande punten hebt uitgewerkt, dan kunt u op zoek gaan naar uw droomkeuken. Via de vele producentenlinks op onze site kunt u ook nog veel informatie vergaren. Dan hebt u voldoende informatie om keukenshowrooms te gaan bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAGINA SLUITEN

 

 

 

 

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

 

copyright www.nationaleinterieurbank.nl 2004-2015

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [Interieurideeën] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Stappenplan] [Keukenapparatuur] [Linkpagina Keukens] [Keukennieuws] [Keukenmerken] [Materialen] [Keukenaccessoires] [Laminaat en Parket] [Tapijt] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]