TAPIJT

als onderdeel op onze site met alle laatste snufjes en wetenswaardigheden op het gebied van interieur en tapijt. Dus ook uw interieur!!

 

 

 

 

 

 

Welkom op de tapijtpagina van Nationale Interieurbank, pagina’s boordevol met actuele informatie over tapijt en wonen, praktische interieurtips en de allerlaatste woontrends.

Op onze TAPIJT site vindt u onderwerpen over onder meer tapijt, vloerbedekking, linoleum en vloerkleden.

Tapijt behoort in Nederland nog steeds tot de meest gebruikte vloerbedekking. Het is zacht, comfortabel en wordt gemaakt met de meest moderne technieken.

Op onze tapijt site hebben wij voor u reeds gevonden wat u zoekt, alles over Tapijt.

Tapijt is een vloerbedekking die een bovenkant van textiel (bijvoorbeeld wol, kunstgaren, katoen of sisal) heeft. De onderkant is veelal gemaakt van jute of een kunststof drager.
In het algemeen wordt onder 'tapijt' een vloerbedekking bedoeld die kamerbreed is (van muur tot muur). Als echter over 'een tapijt' wordt gesproken van ongeveer voor 1900, dan wordt meestal een los kleed bedoeld. De term 'vloerkleed' kan zowel een los kleed als een tapijt betekenen. Een losliggend vloerkleed wordt ook karpet genoemd.
Het woord tapijt is afkomstig van het Perzische woord tafta dat geweven betekent. In het Proto-Indisch is dit woord taxta (van tax: weven, werken), verwant met textiel.

De productietechnieken voor tapijt zijn de laatste jaren erg verbeterd, maar ook de verschillende methoden van leggen maken   het mogelijk om nagenoeg ieder ontwerp te maken in een tapijt en net zoals bij andere vloersoorten kan met tapijt naadloze randen gemaakt worden en met behulp van  kleurwissels kunnen vloerontwerpen naar  eigen ideeŽn worden samengesteld.

 

 

 

 

 

 

Een tapijt kan op nagenoeg iedere ondervloer worden aangebracht. Ook in appartementen kan vloerbedekking worden toegepast. Wij adviseren u echter om een slechte ondervloer altijd te egaliseren en een ondertapijt toe te passen omdat dit de levensduur van het tapijt verlengd en daarmee ook de levensduur en het plezier dat U zult ondervinden van het tapijt.

Van de verschillende technieken die er bestaan om tapijt te construeren, zijn knopen en weven de oudste en bekendste. Deze technieken worden al eeuwen toegepast.
Het meeste tapijt dat u tegenwoordig in de winkel vindt, is echter met moderne technieken gemaakt. Vooral het tuften en vernaalden zult u veel tegenkomen.

Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabel wonen van nu. De materialen van tapijt zijn voelbaar zacht, warm, en comfortabel; de kleuren en structuren verrassend modern. Van hoogpolige frisť tot kortpolig velourstapijt. Als u huiselijkheid in combinatie met een relaxed woonklimaat belangrijk vindt, kiest voor tapijt. Zachte vloerbedekking staat voor leefbaarheid Maar nog belangrijker zijn de vele praktische voordelen.

Op onze tapijt merkenpagina vindt u directe links naar de meeste tapijtmerken. lees meer

 Bent u ook nieuwsgierig naar de belangrijkste kenmerken van tapijt, dan vindt u deze op onze pagina Tapijt kenmerken . lees meer

Natuurlijk wilt u ook weten, wat bepaalde tapijt uitdrukkingen inhouden. Kijkt u dan eens bij onze Tapijt ABC. lees meer

 

 

 

 

 

 

Tapijt wordt geleverd volgens een door de gezamenlijke Tapijt organisaties opgezette PIT systeem. (Product informatie Tapijt).

PIT (Product Informatie Tapijt) is een objectief, betrouwbaar en controleerbaar productinformatiesysteem dat is opgezet door de tapijtbranche, in samenwerking met de overheid, testinstituten en consumentenorganisaties. Het PIT-systeem is een hulpmiddel om in een oogopslag te weten welke toepassingsmogelijkheden en welke eigenschappen een tapijt heeft. lees meer

Bij tapijt maken we onderscheid tussen de verschillende productietechnieken en natuurlijk het materiaal dat gebruikt wordt. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden voor het vervaardigen van tapijt zijn wol en katoen. Om bij aankoop de kwaliteit en toepassing van het tapijt te kunnen zien en welke bestanddelen en materialen er zijn verwerkt in het tapijt, moet U even het inlegvel met de technische gegevens (is per tapijtsoort aanwezig) of U kijkt even op de keurstempel met de PIT logo’s, die achterop het tapijt gedrukt zijn.


Wilt u ook graag weten, waar u de dichtsbijzijnde Tapijt leverancier vindt. Een keur van de belangrijkste woninginrichters vindt u gerangschikt per provincie.
kies hier uw povincie

startpagina

 

 

Van Nationaleinterieurbank maken eveneens deel uit onze onafhankelijke vloerensite www.vloerboer.nl, onze site over keukenbladen www.keukenbladen.nl en onze site over natuursteen www.natuursteenbladen.nl.

copyright Nationale Interieur Bank 2004-2015

[Interieur] [Blogs Interieur & wonen] [Energie] [interieur aanbiedingen] [Interieur nieuws] [Bedrijfspagina's] [Startpagina] [Contact] [Interieurzaken] [Keukenzaken] [Parket en Laminaat] [Tapijtzaken] [Woonboulevard(s)] [Interieuradvies] [Interieurarchitect] [Interieur beurzen] [Interieurdesigners] [Interieur en kleur] [InterieurideeŽn] [Interieurlinks] [Interieurverlichting] [Keukens] [Laminaat en Parket] [Tapijt] [TAPIJT Merken] [TAPIJT informatie] [TAPIJT Keurmerken] [TAPIJT ABC] [TAPIJTREINIGING] [Verkoopstyling] [ADVERTEREN] [Linkpartners] [Disclaimer en privacy] [VACATURES]